Live Blaze roulette

live-blaze-roulette

Live Blaze roulette is een spel wat ontwikkeld is door Authentic Gaming. Dit bedrijf heeft 4 roulette varianten ontwikkeld. Dit zijn Classic, Speed, VIP en Blaze. Het spel wordt 24 uur per dag, 7 dagen per week vanuit een luxe studio in Malta gestreamd. Omdat hiervoor HD-camera’s worden gebruikt kan je het spel haarscherp volgen.

In de studio staan 6 tafels. Van iedere tafel wordt de acties die erop plaatsvinden vastgelegd met een aantal moderne camera’s. Omdat hierbij de roulettetafels vanuit diverse hoeken worden gefilmd, kunnen zelfs de kleinste bewegingen van het rouletteballetje haarscherp in beeld gebracht worden.

Blaze Live Roulette is een halfautomatische roulettevariant. Je kan hier als speler zijnde 24 uur per dag terecht, 7 dagen per week. Het leuke van dit spel is dat er vanaf 20 uur tot 02.00 uur een live dealer aanwezig is. Dit is speciaal gedaan voor spelers die graag roulette met een croupier willen spelen. Buiten deze tijden werkt het roulettewiel op zichzelf.

Het niet aanwezig zijn van een croupier levert ook weer een voordeel op. Het zorgt ervoor dat er een spelomgeving wordt gecreëerd zonder afleiding. Alleen jij en de bal doen ertoe. Daarom is dit ideaal voor spelers die zich bij voorkeur willen focussen op het spel zelf.

De speluitleg van Live Blaze roulette

Omdat Live Blaze roulette een semiautomatische variant van het bekende spel is, wil dit zeggen dat je het 24/7 kan spelen waar en wanneer het jou uitkomt. Het leuke is dat er tussen 20 en 02.00 uur een croupier aanwezig is. Zo krijg je de indruk dat je in een echt casino Live Blaze roulette aan het spelen bent.

Door het ontwerp van het spel en de omgeving krijg je het idee dat je aan een spelshow meedoet. Er is zowel in de achtergrond als op de speeltafels zelf ledverlichting geplaatst. Om ervoor te zorgen dat het spel zo realistisch mogelijk is, heeft de ontwikkelaar ervoor gekozen om ook nog een hippe croupier aan het spel toe te voegen.

Ook al zie je niet dat de croupier het roulettewiel aanraakt, hij zal iedere keer de uitkomst van iedere spin benoemen. Hierna zal hij het winnende nummer laten zien door dit op een bord te plaatsen. Zodra de croupier op de knop drukt, kunnen spelers nog een laatste inzet doen. Hierna begint het spel weer opnieuw.

Bij Live Blaze roulette heb je genoeg tijd om na te denken over je inzet en deze uiteindelijk ook te plaatsen. Bij dit spel duurt iedere ronde 45 seconden. Er wordt gebruik gemaakt van een standaard Europees roulettetafel.

Deze tafel heeft 36 vakjes met een nummer en een 0. Op zich zijn Europese roulette en Live Blaze roulette exact hetzelfde. Alleen vind je bij Blaze Live roulette een aantal features wat ervoor zorgt dat je een unieke spelomgeving hebt.

Gratis Live Blaze roulette spelen

Voor spellen van Authentic Gaming geldt dat het onmogelijk is om een van hun spellen gratis te kunnen spelen. Hierop is Live Blaze roulette ook geen uitzondering. Dit is echter niet zonder een gegronde reden. Om een spel te kunnen ontwikkelen gaat hier voor een spelaanbieder heel veel tijd in zitten.

Het kost veel moeite om een spel te creëren, ontwikkelen en uiteindelijk aan te kunnen bieden. Zeker als het om een tafelspel met een live dealer gaat. Dit is dan ook precies de reden waarom Authentic Gaming ervoor heeft gekozen om geen inzetten met bonustegoed te accepteren.

Het is wel mogelijk om als je het spel betreedt naar de interface te gaan. Hier kan je dan in eerste instantie een paar rondes meekijken voordat je zelf een inzet plaatst. Dit is ook voor iedere speler aan te raden. Door toe te kijken leer je hoe het spel precies werkt.

RTP, inzet en variantie bij Live Blaze roulette

Je wilt natuurlijk ook nog graag weten hoe het nou precies zit met de uitbetalingen en het RTP van Live Blaze roulette. RTP staat voor Return to Player, dit wordt ook wel het uitbetalingspercentage genoemd.

In eerste instantie is Live Blaze roulette gewoon een Europees roulette spel. Dit betekent dat de RTP 97,3 is. Dit houdt in dat er een huisvoordeel overblijft van 2,7 %. Met andere woorden, van elke ingezette 100 euro wordt 97,3 euro weer uitbetaald aan de spelers.

Wat de uitbetalingstabel betreft, deze valt binnen het interface maar het is niet mogelijk om deze tabel te bekijken tegelijk met het inzetten. Dit is dan ook de reden waarom we er in dit artikel voor hebben gekozen om de uitbetalingen in een schema weer te geven.

Heb je nog niet veel ervaring met het spelen van roulette, dan is het zeker aan te raden om het spel eerst goed te bekijken. Neem goed de tijd om het spel aandachtig te bestuderen. Doe dit en kijk goed toe hoe andere spelers het spel spelen voordat je zelf gaat inzetten.

Ben je zover om zelf Live Blaze roulette te gaan spelen, dan wil je natuurlijk in gaan zetten op de hoogst mogelijke winkansen.  Voor je dat kan gaan doen moet je wel eerst weten hoe inzetten bij roulette in zijn werk gaat. Je kan bij Live Blaze roulette deze inzetten plaatsen:

  • Plein – 1 euro inzet = 35 euro winst
  • Cheval – 1 euro inzet = 17 euro winst
  • Transversale – 1 euro inzet = 11 euro winst
  • Carré – 1 euro inzet = 8 euro winst
  • Transversale simple – 1 euro inzet = 5 euro winst
  • Kolom/Sectie – 1 euro inzet = 2 euro winst
  • Hoog/laag – 1 euro inzet = 1 euro winst
  • Buiten – 1 euro inzet = 1 euro winst

Eigenlijk is Live Blaze roulette een traditioneel roulette spel in een modern jasje. Om het nog leuker te maken heeft Authentic Gaming voor een verdubbbelingsknop gezorgd. Deze zit aan de onderkant van het wiel. Omdat het bedrijf werkt met RNG’s (Random Number Generators) weet je zeker dat de spellen eerlijk zijn en dat ze op een willekeurige manier verlopen.