Martingale strategie

Als je al een tijdje bij een casino speelt, dan ben je vast wel eens de naam Martingale strategie tegen gekomen. Deze strategie kan onder andere bij roulette worden gebruikt. Maar voordat je deze toe gaat passen tijdens het spelen met eigen geld, ga je eerst de regels van dit systeem eigen maken.

Daar leggen we je dan ook graag wat meer over uit op deze pagina. Neem even de tijd om na te gaan hoe het in zijn werk gaat en wie weet kan de Martingale strategie je wel veel geluk brengen als je aan de roulette tafel plaats hebt genomen. Je komt er alleen achter als je het zelf gaat proberen, dus veel geluk!

Hoe werkt de Martingale strategie?

De meeste spelers die met de Martingale strategie aan de slag gaan, zijn beginners. Ze willen namelijk kennismaken met roulette en willen voelen hoe het is om met een strategie te spelen.

Je gaat hierbij namelijk een inzet doen op even of oneven of rood of zwart. Eigenlijk ga je steeds je inzet verdubbelen als je de vorige ronde je inzet hebt verloren. Je zou dan iedere keer wanneer je wint, je verlies uit voorgaande ronden weer terug hebben.

Stel je voor je speelt met 1 euro, je zet dan in op zwart, maar je verliest. Een nieuwe ronde begin je dan met een verdubbeling van je inzet dus 2 euro en dan zet je ook weer in op zwart, win je dan heb je je verlies van de vorige ronde terug en dan kun je een nieuwe inzet kiezen. Als je verliest dan speel je een nieuwe ronde met 4 euro en dan hopen dat je dan wint.

Maar tot welk bedrag je doorgaat moet je zelf nagaan, je moet niet met geld spelen wat je niet hebt. Als je dus met een lage begin inzet start, dan kun je ook wat langer doorspelen. Als je een aantal keer achter elkaar hebt verloren dan kan de inzet toch wel snel hoog oplopen.

Wat zijn de voordelen van dit systeem?

Je weet inmiddels hoe de Martingale strategie in zijn werk gaat en dan hebben we nog wat voordelen die je echt wel wil weten. Het is om te beginnen een eenvoudige strategie om toe te passen en ook eenvoudig aan te leren. Je kunt er een leuk bedrag mee winnen, als je bijvoorbeeld een paar keer achter elkaar wint.

Maar roulette is zoals je weet een kansspel en daarbij heb je, met deze strategie iets minder dan 50% kans op winst en iets meer dan 50% kans op verlies. Dit wil dus zeggen dat je daardoor bijna evenveel kans hebt om je inzet te winnen en te verliezen. Ben je daar van bewust en zorg dat je vooral plezier hebt met het spelen.

Tips Martingale systeem

Nog een paar tips als je het Martingale systeem in wil zetten bij roulette. Deze kun je vast en zeker gebruiken dus doe er je voordeel mee:

  • Eerst oefenen, zo kun je nagaan hoe de strategie werkt en beoordelen of dat het bij je past.
  • Als je de spelregels kent met eigen geld spelen, dan kun je alsnog laag beginnen en dan zelf bekijken wat voor jou een redelijke inzet is.
  • Speel verantwoord en alleen met geld wat je kunt missen. Je kunt namelijk ook een paar keer achter elkaar verliezen en dan moet je je inzet dus verdubbelen (als je de Martingale strategie volgt).
  • Weet wanneer je moet stoppen en ga niet over je grenzen heen. Op die manier blijft het spelen voor jou ook leuk en kun jij er je voordeel uithalen.