Hollandish systeem

Spelen met een roulette systeem wil zeggen dat je dan volgens een vaste strategie speelt. Achter dit systeem zit een bepaalde logica. Er zijn veel spelers die gebruik maken van dit soort systemen. De kans op winst zijn berekend door een aantal wiskundigen.

Als speler is het niet interessant om te weten welke saaie kansberekeningen hiervoor gemaakt zijn. Wel kan je voordeel hebben van het feit fat je inzicht hebt in de statistieken van bijvoorbeeld roulette. Dit kan ervoor zorgen dat je het spel beter leert begrijpen.

Ook het Hollandish systeem is een roulette systeem wat is gebaseerd op een negatief progressief systeem. Dit wil zeggen dat na je iedere verliesbeurt je inzet weer verhoogt. Wel wijkt dit systeem een beetje af van andere systemen.

Bij het Hollandish systeem is je inzet namelijk niet afhankelijk van de vorige uitkomst van een roulette spelronde. In plaats daarvan kijk je juist naar de drie uitkomsten van de drie ronden daarvoor.

Het is niet met zekerheid te zeggen wie het Hollandish systeem bedacht heeft. Alleen de bedenker van dit systeem zelf weet dit. Het lijkt alsof het Hollandish systeem zo uit het niets is ontstaan. Het schijnt bedacht te zijn in de tijd dat Nederland nog geroemd werd in de voetbalwereld.

Hollandish/Dutch systeem

Misschien is er een betere verklaring te vinden als we de Engelse taal er eens bij pakken. Waarschijnlijk weet je wel dat de Engelsen nogal wat negatieve uitdrukkingen over Nederlanders hebben.

Dit komt waarschijnlijk uit de geschiedenis. Denk aan woorden zoals Dutch treat, Dutch agreement en Dutch auction. Je zou kunnen zeggen dat deze theorie in verband met de Nederlandse uitdrukkingen te ver gaat.

Verder is het belangrijk om te weten dat je het Hollandish systeem niet moet verwarren met het zogenoemde Dutch-systeem. Dit is namelijk iets totaal anders. Het betreft hier een roulettetafel. Het verschil zit hem in de plaats van de getallen. Deze hebben een andere volgorde.

Hoe werkt het Hollandish systeem?

In eerste instantie krijg je het idee dat het Hollandish roulette systeem heel ingewikkeld is. Toch valt dit bij nader inzien wel mee. Zodra je het even gespeeld hebt ontdek je dat dit systeem heel eenvoudig te leren is. Dit is ook het geval bij beginnende roulette spelers.

Je kijkt bij dit systeem naar de drie voorgaande uitkomsten op de roulettetafel. Dit wordt ook wel het Hollands blok genoemd. Het systeem gaat erom dat je na twee van de drie spelrondes verloren hebt, je ervoor kiest om je inzet te verhogen. Win je twee van deze drie rondes, dan start je weer met je eerste inzet.

De reeks

De manier van inzetten bij het Hollandish systeem werkt heel anders dan bij andere systemen, zoals bijvoorbeeld het Martingale systeem wat werkt met verdubbeling. Bij dit systeem kies je eerst je inzetbedrag. Iedere inzet verhoog je dan steeds met twee keer je eerste inzet. Bijvoorbeeld 1,3, 5, 7 en 9.

Laten we als voorbeeld nemen dat je begint met een inzet van 3 euro. Verlies je nu het Hollandse blok, dus twee of alle drie de spelrondes, dan zet je de volgende keer 3 x 9 euro in. Mocht je ook het tweede blok verliezen dan wordt je inzet 15 euro. Win je het tweede blok dan heb je de inzet terugverdiend en kan je weer opnieuw beginnen.

Het is natuurlijk ook mogelijk om een ander inzetbedrag te kiezen. Zou je bijvoorbeeld beginnen met een eerste inzet van laten we zeggen 7 euro, dan zal je reeks vervolgens verder gaan met de getallen 14, 28, 42, 56 enzovoort.

Risico’s

Net als andere systemen kent ook het Hollandish systeem voorstanders en tegenstanders. Er zijn een aantal spelers die het systeem te traag vinden. Je moet een flink aantal spelrondes spelen voordat je eindelijk je inzet terug hebt verdiend. Ook zijn de winsten niet echt hoog.

Aan de andere kant zijn er ook weer spelers die juist langzaam spel wel prettig vinden. Ze krijgen hierdoor het idee dat ze veilig spelen. Het is niet zo dat dit een terecht gevoel is. Want ook bij dit systeem kan je in de problemen komen als je een aantal keer achter elkaar verliest.

Wel is het zo dat je door te kiezen voor het Hollandish systeem een stuk langer bezig bent voordat je de maximale toegestane inzet van het casino waar je speelt hebt bereikt. Maar hou er wel rekening mee dat je door drie keer vermenigvuldigen met hoge bedragen te maken krijgt.

Variaties

Het Hollandish systeem heeft een groot voordeel. Je speelt ten eerste korte reeksen en je kan daarna variëren met je inzet. Zoals we eerder in dit artikel als voorbeeld noemden kan je beginnen met een inzet van 3 euro. Heb je de reeks uitgespeeld dan kan je bijvoorbeeld in gaan zetten met 7 euro.

Toch is er ook nog een andere variant te bedenken. Je kan deze gebruiken in de reeks die je aan het spelen bent. Het slimme hiervan is dat je met minder hoge winsten sneller je inzet terug kan verdienen. Dit doe je door simpelweg over te stappen op een reeks die hoger is.

Om een voorbeeld te noemen: Op een willekeurig moment verhoog je de inzet van 1 euro naar 2 euro. Dit zou je bijvoorbeeld na drie blokken kunnen doen. Deze reeks zal er dan zo uitzien: 1, 3, 5, 9, 13, 17.

Nadat je de eerste inzet hebt verdubbeld ga je dus na het derde blok verhogen met 4 euro. Dit is de verdubbeling van een eerste inzet met 2 euro. Zo kan je zelf nog een aantal verschillende variaties bedenken.

Steeds opnieuw geldt dit weer voor de reeks die je aan het spelen bent. Mocht het je toch niet bevallen dan kan je ook gewoon weer teruggaan naar het oorspronkelijke Hollandish systeem. Door met dit systeem te spelen kan je dus alle kanten op.

Een potje roulette met het Hollandish systeem wordt dus nooit saai omdat je de mogelijkheid hebt om op ieder moment een andere tactiek toe te passen. Je kan altijd je eigen keuze maken.