Flieger systeem

Als je met een roulette systeem speelt wil dit zeggen dat je speelt met een bepaalde logica. Vaak worden deze systemen door spelers toegepast. Door een aantal wiskundigen zijn de winstkansen bij roulette tot in het kleinste detail doorgerekend. Daar kan je als roulettespeler mooi gebruik van maken!

Ingrid Flieger

Dit systeem vond zijn oorsprong in Nederland. Het is door Ingrid Flieger bedacht. Deze dame is gemeenteambtenaar. Haar roulette systeem is bekend geworden omdat Ionica Smeets, een dame die zowel wiskundige als presentatrice is, een artikel over dit systeem heeft geschreven.

In dit artikel wordt gezegd dat Ingrid Flieger een voorbeeld is van een ervaren rouletteliefhebber die van dit spel een eigen systeem heeft ontwikkeld wat ook nog eens heel winstgevend kan zijn voor andere roulettespelers.

Zou dit artikel niet gepubliceerd zijn, dan was de kans groot dat zowel Ingrid als het door haar ontwikkelde systeem nooit bekend zouden zijn geworden. Naast Ingrid zijn er nog een groot aantal roulettespelers die ook een eigen systeem hebben ontwikkeld.

Online roulette

Ingrid gaf er de voorkeur aan om online roulette te spelen. In eerste instantie gebruikte ze het Martingale systeem. Toch was dit niet helemaal haar ding. De reden hiervan is dat je met dit systeem snel aan een hoge inzet zit en de kans op winst laag is. Ze besloot hierom een alternatief te zoeken.

Ze begon met Excel en puzzelde een geruime tijd met getallen. Op een gegeven moment kwam ze er op die manier achter dat het een goed idee was om in te zetten op twaalftallen. Bij roulette heb je dan de mogelijkheid om inzetten te plaatsen op dozijnen en kolommen.

Er is wel een verschil met de zogenaamde 50/50 manier. Door op twaalftallen te spelen loop je het risico dat je de winstkans flink verlaagt. Deze ligt namelijk op 12/37. Aan de andere kant is het dan wel weer zo dat je als je wint drie keer je inzet uitbetaald krijgt.

Het Flieger systeem

Liefhebbers van roulette willen nu natuurlijk graag weten hoe dit systeem precies in zijn werk gaat. In eerste instantie lijkt het systeem op een combinatie van twee bekende roulette systemen, het Martingale en het d’ Alembert systeem. Maar het systeem van Ingrid heeft een heel andere manier van inzetten.

Dit houdt in dat je bij dit systeem geen bepaalde formule toe kan passen. Het is dus niet zo dat je bij het Flieger-systeem bij iedere inzet na een verliesbeurt je volgende inzet weer moet gaan verdubbelen zoals dat bij veel andere systemen wordt toegepast.

Bij het systeem van Flieger is iedere volgende inzet bij winst altijd een beetje hoger dan het bedrag wat je tot nu toe hebt ingezet. In welke spelronde je wint maakt in dit systeem dus niets uit. Wel geldt dat je dan je totale inzet terugverdiend hebt en je dus altijd wat winst hebt gemaakt.

Zelf kiest Ingrid ervoor om steeds te beginnen met een inzet van 5 euro. Speel je dan op de manier zoals hierboven beschreven staat, dan zorgt dit ervoor dat je iedere keer winst maakt. Meestal gaat het dan per reeks om 5 a 10 euro.

De reeks van Flieger

Het is niet moeilijk om als speler de reeks van Flieger uit je hoofd te leren. Zijzelf echter kent alleen de bedragen over de 10 eerste rondes uit haar hoofd. Ze geeft aan dat dit komt omdat zowel een negende als een tiende ronde uiterst zeldzaam zijn.

Stel dat je ervoor kiest om te beginnen met een inzet van 5 euro. De reeks zou er dan voor de eerste 12 spelronden zo uitzien:

5, 10, 15, 20, 30, 45, 65, 100, 150, 225, 335 en 505. Tel je al deze bedragen bij elkaar op, dan kom je er al snel achter dat je op deze manier een totaalbedrag van 1505 euro hebt ingezet. Wil je dus met dit systeem spelen, zorg er dan voor dat je genoeg geld achter de hand hebt!

Trucje

Flieger is niet alleen slim wat betreft het ontwikkelen van een roulette systeem. Tijdens het spelen past ze een trucje toe. Ze houdt namelijk de resultaten van andere speeltafels heel goed in de gaten. Ziet ze dat er op een bepaalde speeltafel zes keer achter elkaar hoge cijfers zijn gevallen, dan gaat ze aan die tafel haar geluk beproeven.

Omdat er eerder hoge getallen aan de betreffende tafel zijn gevallen, zet Flieger dan juist in op de lage getallen. Dit doet ze vanwege de theorie dat na een aantal hoge getallen nu de lage getallen aan de beurt zullen komen.

Zoals we al eerder in dit artikel hebben aangegeven maakt het niet uit in welke spelronde je wint als je op deze manier speelt. Logischerwijs heb je als je op deze manier speelt al 6 eerdere rondes gehad ook al zat je niet aan de betreffende speeltafel. Er is namelijk een kleine kans dat er hoge getallen blijven vallen.

Variatie

Voortdurend vasthouden aan een bepaald systeem is voor veel spelers van roulette een groot succes. Je zou dus denken dat het niet slim is om van een bepaald patroon af te wijken. Toch kan dit in sommige gevallen wel een uitdaging zijn.

Om verandering aan te brengen in het Flieger systeem zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om in plaats van een inzet van 100 euro te plaatsen met 110 euro te gaan spelen. Zou je dan winnen, dan wordt je winst meteen verhoogd naar 30 euro.

Speel je op deze manier, dan is het erg belangrijk om ook de rest van je volgende inzetten te verhogen. Dit is nodig om de extra inzetten te compenseren. Hierbij heb je de keus om iedere keer opnieuw je inzet te verhogen of om alleen dan op te hogen zodat je weer op je oude winstschema zit.

Door te kiezen voor dit systeem heb je een winstkans van 12/37. Er blijven dus nog 25 mogelijkheden over die ervoor zorgen dat je de door jou geplaatste inzet verliest.