Roulette uitbetaling

Roulette is niet alleen leuk en spannend, je wilt natuurlijk wel winst maken! Het is niet voor niets dat dit spel een ontzettend grote aantrekkingskracht heeft. Het heeft een prachtige speeltafel, een uniek wiel en het biedt een grote keus aan inzetten.

Bij al die verschillende inzetten geldt wel dat er ook een groot aantal verschillende uitbetalingen zijn. Je wilt natuurlijk graag weten welke betaling je bij welke inzet kan verwachten. In dit artikel lees je alles over roulette uitbetalingen bij zowel fysieke als online casino’s.

Het principe van roulette uitbetalingen

Tijdens het spelen van roulette schuif je om in te zetten fiches die een bepaalde waarde hebben over de speeltafel. Dit werkt ook zo bij online roulette spelen. In dat geval klik je met je vinger of de muis op een bepaalde fiche. Vervolgens sleep je deze naar de gewenste plek op de speeltafel en laat je de fiche los.

Zodra de croupier aangeeft dat er niet meer mag worden ingezet hoef je alleen nog maar te wachten tot het balletje stilligt. Is het balletje op het door jouw gekozen getal of combinatie terecht gekomen, dan heb je gewonnen. Je ontvangt dan een uitbetaling in fiches. Deze word je door de croupier toegeschoven.

Bij roulette uitbetalingen is het altijd zo dat je eigen inzet vermenigvuldigd wordt. Hierbij kan je minimaal 1 keer tot wel maximaal 35 je inzet winnen. Je krijgt bij winst ook altijd de fiche waarmee je de inzet geplaatst hebt terug.

Zou je dus een uitbetaling van 6 keer ontvangen, dan houdt dit in dat je zes keer de waarde van de door jou ingezette fiche krijgt. Daarnaast krijg je ook de door jou ingezette fiche terug. Je kan ervoor kiezen om deze te laten staan of om hem te laten liggen. Dan speel je in de volgende ronde weer voor hetzelfde getal of getallen mee.

Uitbetalingen die je kan ontvangen

Op een roulettetafel vind je een groot aantal vlakken. Dit wil zeggen dat er heel veel bets, oftewel inzetmogelijkheden zijn. Deze hebben ieder een eigen uitbetaling. De regel is dat hoe moeilijker een inzet is, des te hoger de winst zal zijn. Andersom geldt dit natuurlijk ook!

Straight

De meest lastige inzet bij roulette is de straight bet. Dit is een inzet op slechts een getal. Om deze te plaatsen schuif je de fiche naar het door jou gekozen getal. Vervolgens wacht je af of je geluk hebt. Omdat het even kan duren voor je het geluk aan jouw kant hebt, kan je ervoor kiezen om op meerdere losse getallen in te zetten.

De kans dat je bij deze manier van inzetten wint is 1 op 37. Dit wil zeggen dat je 2,7 % kans maakt. Mocht je goed gegokt hebben dan krijg je een uitbetaling van maar liefst 35 keer je inzet. Dit is de hoogste uitbetaling bij roulette.

Chevaux

Chevaux is inzetten op twee getallen. Deze bevinden zich naast elkaar op de speeltafel. Om in te zetten op Chevaux plaats je de fiche tussen de twee door jou gekozen getallen. Deze inzet wordt vaak gebruikt tijdens het burenspel wat je bij de Franse variant kan spelen.

Je kans op winst bij Chevaux is 2 op 37. Je maakt dus 5,4 % kans op winst. Mocht het balletje eindigen op een van de twee door jou gekozen getallen, dan krijg je hiervoor 17 keer je inzet uitbetaald.

Street

Deze inzet is bij een groot aantal roulettespelers favoriet. Ook al is hij moeilijk te halen, het is zeker niet onmogelijk. Mocht je geluk hebben dan levert street je een geweldige uitbetaling op. Wil je op Street inzetten, dan dien je daarvoor je fiche te plaatsen op het lijntje wat voor een rijtje van 3 getallen staat.

Wat de winkans betreft, deze is bij Street bets 3 op 37. Er is dus een winkans van 8,1 %. Eindigt het balletje op een van de drie door jou gekozen getallen, dan heb je recht op een uitbetaling die 11 keer je inzet bedraagt.

Corner

Ook deze inzet is erg populair onder roulettespelers. Hij biedt ook nog betere kansen dan de Street. Hierbij plaats je de inzet op een kruispunt van lijnen die tussen 4 aan elkaar grenzende getallen liggen.

De winkans bij een Corner bet ligt hoger dan die van een Street bet. Hij is 4 op 37, wat zorgt voor een percentage van 10,4 %. Valt het balletje stil op een van de 4 door jou gekozen getallen, dan krijg je hiervoor 8 keer je inzet uitbetaald.

Sixline

De sixline bet is een inzet op twee straten tegelijk. Je plaatst hiervoor je fiche op een lijn die voor deze straten ligt. Dit wil zeggen dat deze exact op de kruising van de 4 lijnen neergezet moet worden.

De winkansen bij een Sixline bet zijn 6 op 37. Dit is ruim 16 %. Heb je de juiste inzet geplaatst en valt het balletje op een van de door jou gekozen getallen, dan levert je dat 5 keer je inzet op.

Dozijnen en kolommen

Het doel van deze bets is steeds in te zetten op een derde van alle getallen op het wiel Hierbij geldt dat je steeds dezelfde winstkansen en uitbetalingen hebt. Wil je op een dozijn inzetten, dan schuif je de fiches naar de zijkant van de speeltafel. Op deze plek vind je de woorden 1st12, 2st12 en 3rd12.

Om op een kolom in te zetten plaats je de fiches onderaan de door jouw gekozen kolom met getallen. Hier vind je kleine vlakjes die vaak voorzien zijn van de markering 2 to 1. Bij deze inzetten heb je een kans van 12 op 37. Dit is 32,4 %. Eindigt de bal op een van deze vlakken dan win je twee keer je inzet.

Enkelvoudige bets

Bij deze bets zet je in op de helft van de getallen. Hierbij kan je kiezen uit rood of zwart, hoog of laag en even of oneven. De winkans bedraagt 18 op 37, oftewel 48,6 %. Je wint dan een keer je inzet.