Roulette tafel en inzetten

Net als bij andere tafelspellen zet je ook bij roulette in door middel van fiches. Deze verschuif je naar een of meerdere vlakken op de speeltafel. Valt het balletje vervolgens op een van deze getallen, dan heb je gewonnen.

Op een roulettetafel staan een groot aantal vlakken. Om te begrijpen welk vlak voor wat staat, en weten hoe en waar je het beste je inzet kan plaatsen, is het belangrijk om te weten welk vlak waar te vinden is.

Inzetten op getallen

inzetten-op-getallen-roulette

Het makkelijkst zijn natuurlijk de vlakjes waar een getal opstaat. Zet je in op een van deze getallen, bijvoorbeeld op het cijfer 7, dan win je als het balletje op dat vlak stil komt te liggen. Een Europese roulettetafel heeft 37 vlakken met ieder een getal. Dit maakt de kans dat je wint door op een getal in te zetten erg klein.

Dit zijn de winsten die je bij inzetten op getallen kan behalen:

  • Inzet op een getal (ook wel Straight genoemd), winkans is 2,7 % en een winst van 35 keer je inzet.

Inzetten op outside bets

roulette-outside-bets

Wil je meer kans maken om te winnen, dan kan je inzetten op een deel van het wiel. Je hebt de keuze tussen de helft of een derde deel. Hiervoor zijn een aantal grote vlakken aan de buitenkant van de speeltafel aangebracht. Dit is de reden waarom deze inzetten outside bets genoemd worden.

Door op deze vlakken je fiches in te zetten kan je kiezen voor alle zwarte of rode getallen, even of oneven of op de hoge of lage nummers. In al deze gevallen is je kans op winst bijna 50 %. Het is ook mogelijk om op kolommen in te zetten, of op dozijnen.  De winkans is bij outside bets groot maar de winst zelf is klein.

Dit zijn de winsten die je bij outside bets kan behalen:

  • Inzet op de helft van alle getallen, dus rood/zwart, hoog/laag of even of oneven. Winkans is 48,6 % en een winst van 1 keer je inzet
  • Inzetten op een kolom – winkans is 32,4 % en een winst van 2 keer je inzet
  • Dozijn: Door in te zetten op een dozijn heb je een winkans van 32,4 %, je wint twee keer je inzet.

Inzetten op inside bets

roulette-inside-bets

De enkele getallen zijn moeilijk te winnen en bij outside bets zijn de winstbedragen erg laag. Gelukkig is er nog een optie. Je kan namelijk ook nog op combinaties inzetten. Hierbij kan het gaan om twee, drie, vier of maximaal zes getallen.

Je plaatst je inzet door deze naar de goede plek te slepen. Deze is aan de binnenkant van de speeltafel en wordt daarom ook wel de inside genoemd. De winkans die je hierbij hebt is gemiddeld. Toch kan je een leuk bedrag winnen.

Dit zijn de winsten die je bij inside bets kan behalen:

  • Bij een split (twee aangrenzende getallen) heb je 5,4 % winkans. De winst is 17 keer je inzet
  • Inzetten op een straat (drie getallen in een rij) heeft een winkans van 8,1 %. Je wint 11 keer je inzet
  • Inzetten op een corner (blok van vier) biedt een winkans van 10,8 %. Je wint 8 keer je inzet
  • Inzetten op zes getallen in twee aan elkaar grenzende rijen (sixline of double bar) biedt een winkans van 16,2. Je wint 5 keer je inzet.

Getallen die vaak vallen bijhouden

Iedere speler die roulette speelt wil natuurlijk winnen. Voor je gaat spelen is het daarom belangrijk om goed te kijken welke soorten inzetten voor jou als speler aantrekkelijk zijn. Ga je voor gemak, zet dan in op een kleur.

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om 2 bepaalde getallen te kiezen en daar elke ronde op in te zetten. Mocht het balletje op een van deze getallen eindigen dan win je een leuk bedrag! Je kan er ook voor kiezen om te gaan spelen volgens een speciale roulette strategie.

Veel spelers gebruiken een handige truc tijdens het roulette spelen. Zij houden namelijk de getallen bij die het vaakst vallen. Zijn er getallen die vaker vallen dan andere, dan worden dit de hot numbers genoemd. Je kan er als speler voor kiezen om juist op deze getallen je inzet te plaatsen.

Tijdens het online roulette spelen heb je in veel gevallen de mogelijkheid om een overzicht te bekijken van de nummers die wel of niet vaak vallen. Het is niet bewezen of inzetten op deze zogenaamde hot nummers ook echt werkt. Een roulettewiel geeft namelijk totaal willekeurige uitkomsten.

Het burenspel

Bij de Franse roulettetafel is het standaard, maar ook bij een groot aantal Europese roulettetafels heb je de mogelijkheid om het burenspel te spelen. Hiervoor is een speciaal vlak op de speeltafel aangebracht. Je kan dit vlak ook op online speeltafels tegenkomen.

Bij het burenspel gaat het erom dat je als speler inzet op bepaalde getallen die naast elkaar op het roulettewiel liggen. Dit houdt in dat je dus eigenlijk inzet op een combinatie van zowel straight bets als split bets.

De winst die je daarmee kan behalen ligt behoorlijk hoog. Wel moet je hiervoor een aantal inzetten tegelijk plaatsen. Omdat je tijdens het spelen van live roulette alles kan zien wat er op de tafel gebeurt, kan dit het burenspel ontzettend leuk en spannend maken.

Je hebt voor het burenspel een aantal verschillende mogelijkheden, we zullen deze in dit artikel wat nader toelichten. Door het burenspel te spelen maak je als speler meer kans op winst en het spel wordt er zowel leuker als spannender door.

0, 2, 3

Deze serie bestaat uit zeven zogeheten split bets en een straat. Deze liggen allemaal in de buurt van de 0. Je hebt hier een winkans van 46 %.

Zero-spel

Dit spel wordt ook wel jeu-zero genoemd. Je zet hier in op 7 cijfers die in de buurt van het cijfer 0 liggen. De daarbij behorende winkans is 19 %.

Orphelins

Dit zijn twee vlakken die 3 en 5 aangrenzende getallen hebben. Deze liggen tussen de andere bets in. Hierbij is de winkans 22 %.

Split bets

Er is een bepaalde serie 5/8. Dit betreft een combinatie van split bets. Omdat deze tegenover het getal 0 liggen, zorgen ze voor een winkans van 32 %.